Det är fakiskt inte allt för svårt att göra fina tårtor eller muffins med fin dekoration. Men jag blir lite trött när jag läser överallt hur folk använder sig av torra figurer i sockerpasta som de gjort och de dekorerar rätt så mycket med just sockerpasta.
- Nr 1 sockerpasta smakar inte särskilt gott
- Nr 2 När den väl är hård så är den väldigt hård och kan vara svår att äta
- Nr 3 Blir inte människor besvikna när de beställer dyra bakverk där halva tårtan inte går att äta?
- Nr 4 Varför försöker man inte använda sig av produkter som marsipan istället eller ätbara blommor att dekorera med? Marsipan kan man modelera i och så länge den är färsk är den mjuk.
Sitter och kikar runt och undrar över folks val för mitt dilemma blir och undran, jag vill göra goda och vackra bakverk utan att behöva utesluta det ena från det andra, vill inte andra uppnå det också? Varför vill man bara göra vackert om det inte smakar gott?Vem vill ha en tårta som är jätte vacker men som smakar illa? Hellre en ful tårta med god smak men gärna både och. Blir lite upprörd i min ensamhet.
Sedan skulle jag vilja ha en bra kamera så jag kan ta lite fina kort på mina bakverk så ni kunde få se dem ordentligt. Sen så tycker jag att det inte är lustigt att vissa har fina kort på sina bakverk då de kanske både har fotoshoppat dem och har en grym kamera. Åhh.Vill ha en systemkamera, ska börja använda en gammal jag fått av min mor. Men det finns en stor nackdel med den och det är att den är inte digital utan har en gammal rulle i sig. Synd. Men ska testa mig fram lite och se hur det blir.
Ni ska veta att jag kommer inte utesluta sockerpasta i mina verk det är bara det att jag har strävan inom mig att hitta något bätte och kanske nyttigare då det innehåller en del onyttiga ämnen jämfört med vanlig hemmagjord marsipan eller hemma gjort smörkräm/mjukostkräm.