torsdag 9 december 2010

Pepparkakor

 Pepparkakshus på gång.

Hjärtan mini björnar och pingviner, haha. En salig blandning. Detta blev till igår.

Princess Cupcakes





I morse började jag baka scones och dessa söta gjordes igår. Det är cupcakes med fyllning: jordgubbssylt, vaniljkräm, grädde och lite smörkräm. Rosen och dekoren är gjort i smörkräm, dessa är mina allra första av dess slag och jag vet att det tar tid att lära sig men jag är ändå rätt så nöjd med resultatet. Mina små 
cupcake bakelser. Det gröna är marsipan och det lilla vita är sockerpasta som jag kavlat ut i vaniljsocker så om  ni ser svarta prickar så är det vanilj. :)

tisdag 7 december 2010

Förstår inte?

Det är fakiskt inte allt för svårt att göra fina tårtor eller muffins med fin dekoration. Men jag blir lite trött när jag läser överallt hur folk använder sig av torra figurer i sockerpasta som de gjort och de dekorerar rätt så mycket med just sockerpasta.
  • Nr 1 sockerpasta smakar inte särskilt gott
  • Nr 2 När den väl är hård så är den väldigt hård och kan vara svår att äta
  • Nr 3 Blir inte människor besvikna när de beställer dyra bakverk där halva tårtan inte går att äta?
  • Nr 4 Varför försöker man inte använda sig av produkter som marsipan istället eller ätbara blommor att dekorera med? Marsipan kan man modelera i och så länge den är färsk är den mjuk.
Sitter och kikar runt och undrar över folks val för mitt dilemma blir och undran, jag vill göra goda och vackra bakverk utan att behöva utesluta det ena från det andra, vill inte andra uppnå det också? Varför vill man bara göra vackert om det inte smakar gott?Vem vill ha en tårta som är jätte vacker men som smakar illa? Hellre en ful tårta med god smak men gärna både och. Blir lite upprörd i min ensamhet.

Sedan skulle jag vilja ha en bra kamera så jag kan ta lite fina kort på mina bakverk så ni kunde få se dem ordentligt. Sen så tycker jag att det inte är lustigt att vissa har fina kort på sina bakverk då de kanske både har fotoshoppat dem och har en grym kamera. Åhh.Vill ha en systemkamera, ska börja använda en gammal jag fått av min mor. Men det finns en stor nackdel med den och det är att den är inte digital utan har en gammal rulle i sig. Synd. Men ska testa  mig fram lite och se hur det blir.

Ni ska veta att jag kommer inte utesluta sockerpasta i mina verk det är bara det att jag har strävan inom mig att hitta  något bätte och kanske nyttigare då det innehåller en del onyttiga ämnen jämfört med vanlig hemmagjord marsipan eller hemma gjort smörkräm/mjukostkräm.

"Nathalies Mumma Hjärtan"

Gör en blandning med:
2ägg
1 1/2-2 dl mjölk (du kan alltid byta mot vatten eller grädde el laktosfri mjölk)
1-2kryddmått vaniljsocker (vill man lyxa lite så använd äkta vanilj)
1/2 dl rårörsocker (går att byta ut mot vanligt socker)
Krydda med Kanel efter smak

Vispa ihop detta med en handvisp går bra(Vill du slippa allt oväsen omkring dig så ta elvispen och lalla för dig själv och inbilla dig och de andra att du inte hör). Vispa tills allt blandats väl, det är lätt att sockret inte löser sig utan lägger sig på botten men det spelar inte så stor roll.
Nu värmer du upp en stekpanna med smör!
Till detta behöver du: En skivad långfranska
Ta en pepparaksform du gillar(jag andvände hjärtat) och stansa ut bröd skiva efter brödskiva.
När du stansat färdigt(kan alltid stansa fler medan de andra simmar i stekpannan) så vänd brödbitarna i "smeten"(äggblandningen) och släng snappt på stekpannan. Doppa dock inte fler än vad i pannan får plats, doppa precis innan de läggs i den varma stekpannan. När brödet är gyllene och ser ut som guld för munnen på båda sidor är snasket färdigt! Njut av Nathalies Mumma Hjärtan, till detta kan du servera grädde och en klick sylt eller bara som de är. Är goda både kalla och varma, varför inte förbereda på kvällen så har du en trevlig liten socker kick till frukost att njuta av!
Detta är enkelt och tar inte lång tid att göra, som tjej så har man ju kanske de flesta ingridienser redan hemma eller så är de ju inte så dyrt att köpa ihop. Blir det smet över så spara den några dagar i kylen ifall du vill göra fler senare i veckan. Busenkelt och mumma!
Lycka till!

Ostkaka

Ostkakan gjorde jag lagom till fars dag och den blev krämig och god, dock använde jag bittermandelarom istället för äkta bittermandel då de inte hade de i butiken. Men den blev god och jag brukar faktiskt inte vara så förtjust i ostkaka. Blir nog att göra en till i jul också, den var ju så himla enkel.

måndag 6 december 2010

Viljan finns där.

Tyvärr finns inte orken, ligger hemma och är sjuk och irriterad över att jag är sjuk då det finns massor av bak som jag vill göra! Men som tur är så har jag denna tidning att bläddra i. Vill sätta igång med pepparkakorna men det kan man ju inte när man nyser stup i kvarten. Längtar efter att göra mitt pepparkakshus. Har börjat skissa på det faktiskt, är jätte bra så man slipper klanta sig massor på det riktiga pepparkakshuset. Längtar efter helgen då det blir kurs och längtar efter att bli frisk och få baka massor!

söndag 5 december 2010

Macarons

 Första gången jag gjorde macarons.
Andra gången. Lite skillnad, haha. Men de blev båda jättegoda, choklad med vaniljfyllning. Jag har ett gott trick till att få dem att smaka underbart men det avslöjar jag inte här utan det blir i min bok som kommer i framtiden. Haha, sånt e livet.

Nyttiga Energibollar

Här ligger de som packade sillar, haha. Inget bra kort då de ligger ihop packade i en form. Kanske blir att ta ett vackert kort sen när de ska fram för förpackning. De i bakgrunden är Lime-bollar och de längst fram är Choklad/Apelsin-bollar. Inget mjöl,smör eller annat onyttigt utan ren energi av frukt och nötter, perfekt! Jag kom igår på en perfekt buffé för de som vill ha snaskigt gott men lite nyttigare än allt sött. Så anställ mig för en kväll om du vill ha lite hjälp. Haha.

Tvättmaskin, sötaste!

Gud så fina tvättmaskiner! De är som om man vill äta upp dem.

Kanelkaffe

Kanelkaffe är så otroligt enkelt att göra själv så varför gör man det inte oftare. Blanda kanel och socker och ha i en skopa i kaffebryggaren så blir det en annan god smak på kaffet, passa på och lukta på ångorna som kommer ut kaffebryggaren samtidigt. Det luktar ljuvligt. Sedan tar du lite kanel och socker i lite vispgrädde och vispar. Häll upp kaffet och lägg på den goda kanelgrädden och njut sedan av det goda. Passar utmärkt att dricka i porslin man inte använder så ofta, passa på och lyxa till med favoritkoppen!