måndag 31 januari 2011

Cake


Av mina små chokladhjärtan blev det denna kompott och som ni ser gjorde jag stjärnor också.

Chokladtårta



Chokladtårta som jag gjort till min bror som älskar choklad. En annan smakade bara smeten och den var underbart god och underbar att jobba med. Grattis Bror, hoppas du får en underbar födelsedag imorgon!

Kladdkaka

Choklad-kladdiga hjärtan blev det idag, tyvärr var det bara två som höll sig fina så det blev att sätta ihop dem till en tårta med citronkräm. Bild får ni senare. :)

Maränger




Små söta maränger som är hemmagjorda är så mycket roligare att dekorera med än med köpta och på något lustigt sätt så smakar det mycket godare. Det finns mängder av recept och det finns ingen genväg utan man måste prova sig fram tills man hittar ett recept som passar. Jag har inte hittat något dunder recept än men det är ju alltid kul att prova nytt. :)

söndag 30 januari 2011

Kanel Bullar

Har passat på att göra goda kanelbullar. Älskar när de är stora och bruna. Ett glas mjölk till en sådan här sitter inte fel.

Vanilj Bullar


Det blev att göra vackra vaniljbullar. Dock använde jag den ekologiska vaniljen ifrån Madagaskar ifrån burken med endast frön och eftersom tungan inte är van vid rickig vaniljsmak så blev inte vaniljkrämen någon höjdare. Satsa på äkta vaniljsocker istället så smakar det mer bekant och godare.

Det är busenkelt att göra dessa vackra, börja med vaniljkräm eller köp någon god sylt att fylla bullarna med. Gör sedan vanlig bulldeg och kavla ut, stansa ut rundlar och klicka i kräm/sylt. Vik sedan ändarna mot varandra och vänd den sidan nedåt. Pensla med ägg, ha sedan på mandel och strö med lite kanel och socker. Busenkelt och gott.

Äppelpaj

Hade lite äpplen över hemma som aldrig vi aldrig åt upp så det blev en god men liten äppelpaj. Stekte äpplena i lite smör, rårörsocker (har man muskodavosocker så använd det), kanel och vanilj. Sedan i degen. Gott!