tisdag 23 november 2010

Munkmuffins


 
Munk Muffins
Ingridienser:
175gr smör       
2 1/2dl strösocker
2ägg  
6dl Vetemjöl
1msk bakpulver
1nypa bikarbonat
1nypa salt
1/2tsk malen muskotnöt (nötallergiker tål ej muskot)
2 1/2dl Mjölk
 +Smält smör för pensling
 +Florsocker att strö över

·    Sätt ugnen på 180grader. Smörj muffin formarna.
·    Vispa smör och socker pösigt.
·    Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt.
·    Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och muskot i en bunke.
·    Tillsätt halva mjölblandningen och halva mjölken till sockersmeten och rör om försiktigt.
·    Tillsätt resterande av mjölblandningen och mjölken och rör i försiktigt.
·    Skeda upp bandningen i formarna ca 2/3delar av formarna. Grädda i ugnen i ca 10-15min eller tills de blir lite gyllenbruna.
·    Pensla muffinsen med smält smör och strö florsocker över dem. Gör detta medans de är varma så sockret fastnar. Njut!

måndag 22 november 2010

Bakböcker

Jag lever och andas bakböcker just nu, det enda jag kikar i och strötittar i och gud vet vad. Idag ska jag efter frukosten göra munkmuffins. På mitt sätt dock för jag kan aldrig hålla mig till receptet. Kommer även att skriva ut recept på munkmuffinsen sen när ni får se resultatet. De ser goda ut iallfall.:) Haha..

Just nu kikar jag i en bok som heter Brunch som det finns en del roligheter i, dock mycket söta saker. Och i en annan bok som handlar endast om choklad som heter Himlagott. Ingen av böckerna är någon favorit men det finns lite att plocka upp i båda så visst är jag glad att de finns i min familj. 

Puss och kram på er.

Marsipanrosor

Igår kliade det i fingrarna på mig så jag gjorde lite marsipanrosor. Tycker att de blev fina, gjorde i färdigköpt päronmarsipan. Rosor kräver övning och finns i alla möjliga olika utformanden. Det enklaste jag tycker man kan göra är att först rulla en kon och sedan rulla små blad som man sedan pressar eller kavlar ut till runda platta blad och sedan bygger runt konen tills man är nöjd med antal bad på rosen. Ju tunnare blad ju mer verkligare ser rosen oftast ut. Jag önskar jag blir bättre på att göra rosor, men som sagt övning ger färdighet, dock gör jag jättevackra grisar.:) Haha. Snart får jag även hem ett paket på posten och då kan jag göra frostingrosor och sockerrosor. JAY!Längtar tills paketet har kommit.

söndag 21 november 2010

Matbröd

Jag älskar att stoppa saker i brödet när jag bakar för jag tycker att det blir så himla gott. Här blev det bacon,svamp och lite ost. Jättegott och man slipper att använda pålägg. Perfekt! Testa nästa gång du bakar vanligt bröd att lägga i lite gott. Nä nu blev jag sugen.

Cupcake med lakritstopping

Riktigt god frosting på dessa muffins med lakrits.

Cupcakes




Cupcakes med smörkrämsfrosting med citronsmak och olika sprinkles

Mintpraliner


Mintfiskar i coklad.

Marsipanpraliner med chokladtäcke

 Marsipan som jag tryckt ut i siliconformar.
 Sedan har jag doppat marsipanen i choklad efter de har fått svalna i kylen en stund.

 Jordgubbsmarsipan med Chokladtäcke, frosting och sprinkle
Päronmarsipan med chokladtäcke, frosting och sprinkle.
Jordgubb/päron marsipan med chokladtäcke, frosting och cacaokross

För er som älskar choklad så investera i cacaokross, det kan du garnera med. Man kan bröa formar med det istället för ströbröd. Använda i kakor. Det finns oändliga användningsområden. Den luktar dessutom underbart!

American Cockies and Brownies

Jättegoda kakor och brownies med kaffeglasyr

Glasstårta

Sist jag gjorde hallon muffins så tog jag undan några och smulade dem. plasta in insidan av en skål,det ska vara plastfolie kvar en bit över kanterna så det kan täcka botten. Tryckte ut smulor längs skålens botten och kanter,tryckte hårt så det täcker. Sedan skopa jag i vaniljglass med jordgubb. Tryckte till så det inte är några lufta bubblor. Sedan pressar man på mer smulor så det täcker,pressa ihop med händerna. Sedan viker du kanterna av plastfolien över botten,ställer en tallrik som passar på som pressar bakverket. Och in i frysen tills det önskas att avnjuta. Enkelt och gott! Tänk på att man kan behöva värma skålen under varmt vatten för att kakan skall lossna. Kram på er