torsdag 20 januari 2011

Tårta




 Tårta gjord på sockerkaksbotten, lemon curd, drottningsylt, grädde och marsipan dekorerad.
Denna fick min mor och hennes man då de är så snälla och hjälper mig med bilen och allt möjligt. Den blev god och fin. Det är en rund bas med ett hjärta på toppen täckt av marsipan och marsipanblommor. More is more when it comes to sweets. 


måndag 17 januari 2011

Baka kaka

 Jag har precis stoppat in min sockerkaka i ugnen och sitter nu och väntar spänt. Hade i lite lemon curd, mums. Gillar att experimentera lite, va aldrig rädd för det. Det kan aldrig bli mer än fel. Haha.
I väntat så sitter jag och kikar i en av Sveriges största i sitt slag Jan Hedhs bok(277 sorters kakor), fast jag blir lite skrämd av boken då det finns många fingervisningar om vad man inte och vad man absolut måste göra. Skulle vara intressant och träffa honom och se vad han tycker om hemmabagarna som fuskar lite, vilket vi flesta gör. Alla har inte tillgång till allt och så vill man göra lite enkelt för sig ibland. Men tänk om man kunde bli lika duktig som Jan Hedh är, skulle vilja lära mig av honom. Tänk vilken lycka att få jobba bredvid och bara suga i sig som en svamp. Finns så mycket härligt jag skulle vilja. Lära mig mer! Åka till France och Italli och suga in mig av deras kulturer och alla bakverk, så mycket det finns att lära och aldrig blir man fullärd.

Bullängd med hasselnötsfyllning

Det är färdig mixen som jag visat er tidigare som jag vispa ihop i helgen. Bullängd med hasselnötsfyllning. Jag vågar själv inte smaka men min älskling glufsade i sig och sa att de smakade jätte gott. Hasselnötsmaken påminner om glassen 88:a.