torsdag 13 januari 2011

Croissants


Göra croissants degen själv? Nej, här har du färdig deg och instruktioner på hur du gör. Allt du behöver är en ung, en plåt och bakplåtspapper. Jag älskar denna, det tar bort det jobbigaste momentet. Det är bara att öppna rullar ut, skära ut rutorna som är utstansade och sedan rulla ihop och slänga in i ugnen. Jag brukar ha en bit choklad i, jätte gott! En gång provade jag salta gröna oliver i bitar och lite brieost i croissanten, det blev jätte gott det också. Så har man lite fantasi så kan man prova olika fyllningar. Denna smidiga produkt finns hos ICA, har inte sett den i alla ICA-butiker men jag vet att här där jag bor så har jag hittat den på ICA MAXI i Linköping, ibland hos dem i Vikingstad men jag har tyvärr inte hittat dem i min hemstad Mjölby, men man kan ju kika. 

Passa på och inhandla inför helgen och gör på lördag/söndag-morgonen och njut av lite extra lyxig frukost.

Baguetter

Igår bakades det fina baguetter, det blev en jäsning på lite över två timmar. Haha. Tur att jag var hos mamma så jag kunde ha någon att prata med. Vi hade även i lite solrosfrön i brödet, gott. Brödet innehåller endast mjöl, vatten, jäst +solrosfrön. Det blev väldigt mättande och gott, till skillnad mot de spröda i butiken. Men någon gång ska det allt göras spröda bröd. Lyckades faktiskt få en fin skorpa på brödet.:)Haha. Det blev hela sex baguetter.
Det är så roligt att göra frukostmackor när man bakat brödet själv, det är stor skillnad. Gott!

onsdag 12 januari 2011

Mini Cupcakes




Såhär fina blev mina mini muffin, sååå söta. Gissa vem jag tagit inspiration ifrån? Haha självklart Bakerella. Hon gör så mycket roligt så det är mycket svårt att inte känna inspiration. Dessa blev en liten tvist på, vanlig smet med smält choklad, rivet äpple och havregryn i också. Smakade chokladbollar, gott! Sedan har jag toppat med vit choklad och strössel. Idag är jag sugen på att göra baguetter, om jag får låna mors kök det vill säga.;) Ska ge mig iväg till henne idag nämligen. Ha en bra dag allihoppa!

Bakingmix

Denna lyckades jag ärligt vinna i julklappsspelet, blir att prova längre fram. Det är en kaka med hasselnötsfyllning. Idag blir det muffins, smeten smakar goda chokladbollar. Så en del smet har glidit ner i magen. Mumma! Resultatet får  ni se senare. Idag ska jag och älsklingen iväg på kalas hos älsklingens mormor, hon skall tydligen bjuda på smörgåstårta. Kanske blir en bild senare, kika in på min andra blogg om ni är intresserade i övrigt: www.improveme.se/natuche
Jag bloggar lite vardags där och här är baket som gäller. Älskar ju att baka!

tisdag 11 januari 2011

Baking Fun

 Jag har hittad en hemsida i USA som har en hel del roligt. Det finns så himla mycket i det stor landet till just bakning och dekorering så jag vill så gärna åka dit. Önska det var lika lätt att få tag i saker här.
 Tänk om man hade en liten gotti-butik, finns så mycket man kunde ha då.
 Blir jätte sugen på att ha fest!
Tänk vad söta take away boxar man kunde ha.

Äppelkompott


Smaken påminner om äppelpaj och vaniljsås. Koka äpple som du skurit i bitar i lite vatten, lägg även i en anis,kanel efter smak, en vaniljstång(skrapa ur fröna och ha i tillsammans med stången), en till två matskedar rå-rörsocker(går att utesluta om man vill göra desserten nyttigare).
Koka tills äppelbitarna är lite mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Varva sedan äpplena med vanilj kessella. Jätte gott och nyttigare än de flesta desserter, busenkel att göra!

måndag 10 januari 2011

Buffé

 Om jag minns rätt så var det förra eller förr förra året som jag och älsklingen bjöd hem på en massa gott att plocka. Blir jätte sugen av att kika på dessa bilder.




Är så sugen nu så det är inte sant.

Mönsterrulle

Ååå jag får vår och sommarkänslor, tänk var fina bakelser och tårtor man kan göra till i påsk och i sommar. Jag vill ha! Vilken smart ide att man kan trycka mönstret på marsipanen eller sockerpastan. Det blir ju så vackert! Jag älskart!

Julbuffe av sött

Det blev uppdukat ett helt buffébord med sötsaker. Tyvärr Har jag ingen bättre bild just nu då alla fina bilder ligger på min pojkväns kamera. Men jag kan berätta för er vad det var för sött och gott. *Mjuk pepparkaka med glasyr och bigarråer *Pepparkakspraliner *Chokladpraliner *Pannkakor *Minthjärtan *Mina hemmagjorde jätte goda biskvier *Chokladskal med kola överraskning i *Kola *Pepparkakor *Kanelhjärtan *Saffransknäck *Knäck och lite annat gott som jag köpte, men allt jag räknade upp gjorde jag. Tyvärr blev knäcken alldeles för mjuk, men man lär sig. Haha. Gott var det som tusan och nu sitter och och önskar att jag hade något gott hemma. Har knappt så jag kan baka något gott. Men det blir nog att göra vårrullar sen, är så sugen. Kram på er