lördag 4 december 2010

Pralinkurs-Nora jag kommer

I morse såg jag mailet om att jag fick plats på kursen för det var som tur är inte många som hade anmält sig ännu. YES! Jag är så glad att jag ska få komma iväg till den lilla staden Nora och få lära mig lite mer om choklad. Detta kommer jag leva på länge! Så nästa helg finns det tyvärr ingen tid för vänner förutom om ni inte besöker mig på marknaden i Mjölby på söndagen. Jag är överlycklig nu, i morse hoppade jag högt framför min älskling när jag läst bokningsbekräftelsen. Det blir mys på ett litet hotell dessutom. :)

För en stund sedan gjorde jag nyttiga och goda bollar till min mor som ska ha något gott att ge bort till äldreboendet där min mormor och morfar bor. Tror de blir nöjda så länge de inte är nöt allergiker. Ni ska få bild på dem lite längre fram när jag orkat ta en bild.Haha. Önska man hade en fotograf man kunde plocka fram ibland som kunde knäppa lite vackra bilder, eller få ha en bra kamera åtminstone. Hittade en underbar kamera på Media Mark, fick ha begär. Imorgon kommer jag med ett gott kaffetipps så kika in då.
Kram på er

fredag 3 december 2010

Pralinkurs?

Sitter nu och är nervös, har anmält mig till en pralinkurs. Hoppas att den inte är fullbokad!Håll tummarna! Hoppas hoppas hoppas!!

Saffranskola

Blev jättegod saffranskola gjord hemma i köket för några dagar sedan, de blev nog populära då det inte finns många kvar. Roligt!
Köpte fina tulpaner och lite andra vackra blommor igår, titta så sött det blev hemma på bänken.

Ubbes

 Igår åt jag och min underbara mor frukost på fiket Ubbes i Motala. Jättegoda mackor blev det men man kunde inte låta bli att bli lite frestad av annat gott.
Titta så söta marsipanfigurer de har, älskar att de stoppat en peng i grisarna. Haha.

Äkta vanilj från Madagaskar

100procent ekologiskt vaniljpulver, Bourbon Vanilj.

Det står en hel del härlig fakta i innehållssedeln, visste ni till exempel att vanilj kommer ifrån orkidé-familjen. Tyckte det var lite roligt eftersom orkidé är min favoritblomma.

Paketleverans

 Ifrån kakburken.se
Äggvitepulver så jag kan göra kristyr blommor m.m. Fin fint sprinkle, guldspray till godsaker som är ätbar samt en massa härliga tyllar att spritsa med. Jag är överlycklig över dessa underbara saker som hjälper mig i baket.

Shopping

 Igår blev det en hel del shoppat som ni ser blir det lätt lite rörigt hemma när man plockat upp allt.
 Gissa vad jag har tänkt göra till jul, jo jag har tänkt göra senap. Vilket inte verkar så svårt men det lär jag bli varse. Kolla de söta kulorna jag hitta, jätte fina och billiga på Ö&B.
 Köpte lite burkar för jag ska göra en del hemmagjort till jul, senap och kycklingleverpastej. Kolla jordgubben, en tjusig tesil som är gjord i silikon.
 Blev lite underbar mörk choklad men finns även i god ljus choklad och i cocos.
Fina fina silikonformar så jag kan göra fin marsipan och choklad.:)

torsdag 2 december 2010

Ernst Kanelhjärtan

För någon dag sedan bakade jag dessa läckerheter som man hittar i en av Ernst Böcker. Bilden är även lånad därifrån, mina hjärtan blev faktiskt lika fina som dem på bilden. Det är bara jag som är lite lat med att ladda över bilder ifrån kameran. Hemma blev dessa en hit och passar utmärkt till varm dryck, de lämnade även en god doft i lägenheten när jag bakade dem. Enkla att göra och jätte goda.

Sitter här och surar lite nu, vill så gärna öppna en butik med praliner och lite annat som jag planerat. Skulle vara så roligt och härligt, frågan är hur jag kommer dit. Måste börja arbeta fram en affärsplan och komma fram till lite. Vet några kurser jag har tänkt gå så ska anmäla mig snart, ska även anmäla mig till en utbildning där man får lära sig att göra div konfekt.

Hämta ut ett paket idag med en massa roligt till bak i, visar bilder i senare inlägg. Är jätte glad för dessa grejer. Idag fick jag även äkta vaniljpulver av mor och då menar jag verkligen äkta och inget vaniljsocker eller vaniljextrakt. Jag har blivit en lycklig ägare av en ekologisk produkt med endast vanilj i, så innehållet är svart och då ser man hur mycket socker det är i vaniljsockret man brukar köpa. Är över lycklig för denna burk och ska visa bild för er och skriva namn i ett senare inlägg även detta. 

Jag och min mor var på shoppingrunda idag och handlat en massa gott till bak och bakböcker, detta är jag så lycklig över! Köpte den härliga boken Vinterns Söta och i den finns det en hel del underbara recept som måste provas snarast. Nä nu ska jag gråta lite över att min framtid inte kommer tillräckligt fort och tänka på mitt företag jag vill starta. JAG VILL SÅ GÄRNA! Haha. pöss på er

(uppdatering)
Såhär söta ser mina kanelhjärtan ut när de kom direkt ur ugnen. Jättegoda!

tisdag 30 november 2010

Härliga klappar

 Hade jag pengar så skulle jag investera i dessa härliga saker, titta vilket fint förkläde att ha när man bakar.




Här är bara några av alla böcker jag önska fanns hemma i hyllan, eller jag skulle vilja ha hela köket fullt av bakböcker!

måndag 29 november 2010

Julmarknad den 27-29/11

 Här är min bror och vår mor på bild, vi stod ute i kylan och snön i ett antal timar och frös.
 Lycktorna och stjärnan har jag gjort, änglarna och svampen har min underbara mor gjort.
 Här har ni mig uppstoppad med massor av lager tröjor.
 Speglarna,trädet,glaset har jag gjort, lycktorna har mor gjort.
 Silversmyckena har jag gjort som är i äkta silver, vantar och tomtar har mor min gjort.

Mina fina dammsugare med marsipanrosor och praliner.
Det var två kalla dagar men roliga, tyvärr hade vi inget bra läge på ståndet och nästa gång blir det en hantverksmarknad förutom adventsmarknaden i Mjölby den 12/12. Jag ska även ställa ut på konstrundan vilket ska bli jätte kul!

Formfranska

Blev lite formfranska bakat också, gott. Så nu har vi massa gott hemmabakat bröd!

Saftig Sockerkaka

I veckan blev det mycket bak och pralintillverkning, bland annat blev det en god sockerkaka. Behövde ju kaksmulor till mina araksrullar så var tvungen att göra en sockerkaka. Den är lika god efter den varit i frysen och blivit uppvärmd i micron.Mumma!

Munkmuffins med Jordgubbsglacyr

Dessa blev mycket omtyckta av familjen, mumma. Glacyren är gjord på lite vatten och jordgubbsflorsocker.