lördag 26 februari 2011

Mazarinrutor

 Idag bakade mor mazarinrutor med citronglasyr.
Blev snyggt med lite röd sylt på toppen. :) Hon är så himla duktig mor min. Tyvärr tycker en annan inte om mazariner, men de lär nog gå åt när alla andra i familjen älskar det. :)

fredag 25 februari 2011

Hemmagjord Stenugns-Pizza

                                
Om ni gillar god pizza så borde ni införskaffa er en sten så ni kan göra egen stenugns-pizza. Den blir frasig på utsidan och luftig och god på insidan. Jag är super glad att jag har en i min ägo. Snart ska jag nog baka lantbröd på stenen och se hur det blir. Ni ser hur kladdigt det kan bli innan man lärt sig hur man ska göra. Haha. :)

Ladurée LE BAR

Häftig bar! Jag hoppas jag hinner hit när jag ska till Paris i maj.

Lakrits-macaron-drink, vem kan motstå?Inte jag åtminstone.
Jag är kär innan jag ens har besökt deras fik eller bar, det ser så underbart ut överallt. Kanske det blir att flytta till Paris snart. Ska tjata med mig sambon bara, the mission begins.

tisdag 22 februari 2011

Kinesisk Sötsak

På mötet som jag var på idag fick vi god mat och så fick jag smaka på denna Kinesiska sötsak. Det är en degklump gjord på ris-mjöl med en kokos och nöt-blandning i. Innehållet smakade jätte mumsigt men degen är något man får vänja sig vid, den var väldigt gummi. Man tillagar dem på så sätt att man låter dem ångas. De förklarade även för mig att det finns de med böner i som också är söta och äts till te. 

Till detta bjöd de även på lagrat te, som lagrats i 80år. Tror jag det var, väldigt exklusivt och dyrt.
Imorgon ska jag försöka blogga och visa när min familj gjorde hemmagjord stenugns-pizza.