tisdag 15 februari 2011

Fint fika

I söndags var jag bjuden på födelsedagsfika utanför Jönköping och det bjöds på gott köpefika. Tror aldrig jag ätit vaniljhjärtan förut men nu är jag fast. Ska försöka hitta något bra recept på vaniljhjärtan och testa att göra själv, för de är så gudomliga.
Det bjöds även på god tårta, full av päronmousse. Jättegott!
På vägen hem var vi jätte sugna på på mat istället för fika så det blev att stanna och äta utanför Ödeshög. Men vad tro ni att jag får se, ett bord uppdukat med massa av goda sötsaker. Det blev en fröjd för ögat och inte mer. Men maten smakade jätte gott. Vad fika kan förgylla en stund, inte klokt. :)

söndag 13 februari 2011

American Pancakes


En gammal bild och knep också väldigt enkelt är det att slänga ihop dessa goda skapelser. I Amerikanska hyllan så finns det en bra pankaksmix man kan köpa om man vill vara lite lat. De blir jätte goda och fluffiga, själv gillar jag inte tunna pannkakor lika mycket som de tjocka. Smidigt till helgens brunch eller bjuda på. Allt man behöver ha till mixen står på förpackningen, mjölk/vatten, ägg och olja. Jag brukar tillsätta lite vaniljsocker också. Gott!Hoppas ni alla får en trevlig söndag!
Vad tycker ni om den nya layouten? Skulle vara jätte kul om ni ville skriva någon rad.