tisdag 21 december 2010

Dagens

Idag har jag en del jag har tänkt att göra och självklart så kommer det bild framöver. Idag ska skinkan griljeras, Revben göras + en massa godis och godsaker jag hoppas jag hinner med. Jag har tänkt att göra mint-kyssar och en del annat gott. På juldagen ska jag nämligen ha ett snask-bord fullt av sötsaker. Ta det lugnt ute i snöyran!Kramar

Pepparkakshus

 Såhär blev årets pepparkakshus.
 Tycker att det blev så himla gulligt.

 Jag älskar de röda bollarna på taket, de är så söta.
 Ett tips till er som ska spritsa och inte har någon ställning är att hitta något passande glas att ställa sprits-påsen i, jag tycker att Lasse Åberg-glas passar utmärkt.
 Såhär såg det ut innan hopsättning.

 Taket ser så gott ut!
Min mor tyckte det var så gulligt så hon tror att en kanin bor i huset, så då säger jag att det är säkert påskharen som väntar på våren. :)

Pepparkaka


Glasyr på pepparkakan gör å himla mycket, fin fint!:)

Pepparkaksmuffins/Gingerbread-Cupcakes

Dessa blev inte jättefina men desto godare, de blev väldigt omtyckta. Roligt tycker jag. Smidigt med färdig pepparkakskrydda att köpa istället för att blanda ihop själv. Haha.

Tryffelpaket

Förra veckan gjorde jag lite tryffel, det är de runda bollarna ni ser. Blandade dem med lite av mina andra praliner och bjöd svärmor på. Tryffeln blev jätte god, blandade i lite likör och rullade dem i pepparkakskross. Gott, de smälter i munnen till en kopp kaffe/te.